to cykliczne zajęcia, podczas których dzieciaki mają okazję poznać nowe smaki, przekonać się do powszechnie nielubianych warzyw i owoców, poeksperymentować i przekonać się, że pichcenie wcale nie jest niczym trudnym.
Zajęcia dla łasuchów i niejadków. Maluchów, starszaków i już całkiem poważnych młodych ludzi. Podzielone na grupy wiekowe, aby każdy młody kucharz mógł w pełni wykorzystać swoje możliwości.
Nasza prowadząca, Joanna Mentel, na każdych zajęciach zaraża dzieciaki entuzjazmem, uśmiechem i pasją. Uczy dobierać składniki, mieszać w odpowiednich proporcjach, zagniatać, wałkować, stwarzać smakowe kompozycje, dekorować… A wszystko to w miłej atmosferze i przytulnych wnętrzach.
Joanna Mentel głównodowodząca warsztatami kulinarnymi i psychologicznymi
Jednoosobowa chodząca burza mózgów. Założycielka DWF, psycholog, dziennikarka. Rozkochana w książkach, muzyce, kreatywnym podejściu do życia i patrzeniu na świat inaczej niż wszyscy.
Hołdująca przekazywaniu dzieciom mądrych i prawdziwych wartości, edukacji poprzez zabawę i dopasowaniu aktywności do zainteresowań. Odpowiedzialna za część kulinarną i psychologiczną zajęć oraz część koncepcyjną, czyli wymyślanie pomysłów na coraz to bardziej zwariowane warsztaty. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki i pisze felietony literackie.
Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Wydawnictwem Literackim, Znakiem, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią.
Program na rok szkolny 2022/2023 – w przygotowaniu ! Proszę o chwilkę cierpliwości
Warsztaty w Krakowie
Warsztaty dla dorosłych
Warsztaty dla firm
Grupy zorganizowane i szkoły / przedszkola