WARSZTATY KULINARNE W KRAKOWIE

PROGRAM WARSZTATÓW W ROKU SZKOLNYM 2016/2017

prowadzenie: Joanna Mentel
założycielka Book me a cookie oraz Dzieciaków w formie, autorka książki „Gotuj z dzieckiem”

Przekreślone godziny oznaczają, że cała grupa jest zajęta i prowadzone są zapisy na listę rezerwową, w przypadku gdyby któreś z zapisanych dzieci się rozchorowało i tym samym zwolniło miejsce.

Zastrzegamy sobie możliwość zmiany termatyki i/lub szczegółów warsztatów (np. ze względu na niedostępność niektórych składników lub opóźnianie się sezonu na warzywa/owoce) do 10 dni przed planowanymi warsztatatami.

CZERWIEC
WARSZTATY OWOCOWE

czerwiecW czerwcu stragany zaczynają uginać się pod ciężarem truskawek, brzoskwini, nektarynek, jabłek, malin i… No właśnie, czego jeszcze? Nad tym podumamy na letnich warsztatach lodowo-owocowych. Mali szefowie kuchni przygotują własne lodowe desery i zrobią szaszłyki, owocowe desery i zmiksują własne shake’i. I oczywiście spróbują wreszcie słodkich sezonowych owoców!

Termin:
piątek 9 czerwca 2017, pierwsza grupa: godz. 17.30, druga grupa: godz. 19.00 (Bal na Zabłociu)
sobota 10 czerwca 2017, grupy w godzinach: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 – obowiązuje podział na grupy wiekowe, szczegóły na końcu programu (Bal na Zabłociu)
niedziela 11 czerwca 2017, grupy w godzinach: 10.00, 12.00.

MIEJSCE

Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: nalezy wysiąść przy Krakowskiej Szkole Wyższej, jadąc z centrum tuż za Mostem Kotlarskim, a jadąc z Bronowic tuż przed Mostem Kotlarskim. Zobacz na mapie.

GODZINY & GRUPY WIEKOWE

  • Co miesiąc w sobotę grupy dostosowane  do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-5 lat, godz. 12:00 oraz 14:00 – dzieci 5-7 lat, godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom, po wcześniejszej konsultacji).
  • W piątki jedna grupa o 17:30.

MINIMALNY WIEK

Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.

CZAS TRWANIA

w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.

KOSZT

35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).

ZNIŻKI

Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).

ZAPISY

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.

PROWADZĄCA

Joanna Mentel

Joanna Mentel – głównodowodząca warsztatów kulinarnych

ZASTRZEŻENIE

Pomysły i opisy są autorskie. Zabrania się ich kopiowania. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 2 tygodnie przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak brak sezonowych owoców, opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z rodzicami dzieci uczestniczących w kursie zmiany terminu/godziny.

FOTOGRAFIE & PRAWA AUTORSKIE

Zdjęcia potraw zamieszczone w niniejszym programie są przykładowymi realizacjami danego tematu. Zdjęcia nie są autorstwa zespołu Dzieciaków w formie i pochodzą ze stron: caketime.blox.pl, urodaizdrowie.pl, snitzoo.com, womensown.co.uk, shugarysweets.com, vitamin-ha.com, recipeshubs.com.